Jdi na obsah Jdi na menu
 


Popis

2. 1. 2010

A máme tu další vyhynulý druh kakariki modrokřídlý. Samec má hlavu černohnědou, směrem ke krku bledšího zbarvení, záda a křídla hnědá, kostřec a horní krovky ocasní hnědavě červené, spodní partie olivově žluté, spodní krovky křídelní a vnější prapory letek modrošedé, střední ocasní péra hnědavě olivová, krajní modrošedá, zobák šedý, běhál šedohnědý Rozměry 2 exemplářů bez určení pohlavý (FORSHAW) Křídlo 130-147 (137,5) mm, ocas 132-133 (132,5) mm, exp. cul. 19 (19,0) mm, běhák 22-25 (23,5) mm. Rozšíření: Rainatea, Společenské ostrovy. A jak jsem psala nahoře, je vyhynulý. Jsou znýmy jen 2 preparáty tohoto druhu, které získali vědci v r. 1773 při plavbě kapitána COOKA. Předpokládá se, že koncem 17. století kakariki modrokřídlý vyhynul.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář